Waterontharder: wat moet je weten?

Een waterontharder kopen? Dit is wat je moet weten over de zelfreinigende waterontharders van De Graaf Waterontharders in Stadskanaal.

Een waterontharder is een toestel dat calcium en magnesium uit het water verwijdert. Deze mineralen zijn verantwoordelijk voor de hardheid van het kraanwater. En daarmee ook voor kalkaanslag. Hoe harder het water, des te meer kalk in het water aanwezig is.

Waarom heb je een waterontharder nodig?

Hard water kan apparaten, die water verbruiken, beschadigen en witte kalkvlekken achterlaten op kranen en sanitair. Daarnaast kan het ook je huid en haar uitdrogen, en het rendement van de cv-ketel verminderen.

Door een waterontharder te laten installeren, stroomt er voortaan zacht water door jouw waterleiding. Daarmee verleng je niet alleen de levensduur van apparaten, maar is ook beter voor je huid en haar, en je bespaart op de energierekening. Ook het milieu moeten we niet vergeten, omdat je door het zachte water minder was- en schoonmaakproducten nodig hebt.

Zelfreinigende waterontharder

Onze zelfreinigende waterontharder is heel eenvoudig zelf te bedienen. Het bedieningspaneel maakt het mogelijk het spoelmoment van het toestel zelf te bepalen. Hiervoor stel je zelf het tijdstip van spoelen in. Bijvoorbeeld ’s nachts of wanneer overdag niemand thuis is. Op deze manier voorkom je dat de waterontharder spoelt wanneer jij onder de douche staat of de vaatwasser aanstaat.

Ben je een paar weken van huis? Dankzij de innovatieve ‘vakantiemodule’ spoelt het toestel automatisch het leidingwater wanneer er geen water wordt verbruikt. De waterleiding wordt ontsmet en ververst, zodat jij bij thuiskomst niet eerst de kranen moet opendraaien maar direct kunt genieten van schoon en veilig kraanwater.

Jouw voordelen van zacht water:

– De technologie van onze waterontharder is ontwikkeld door experts die jouw comfort en veiligheid vooropstellen.

– Ook als je een paar weken niet thuis bent, blijft de waterleiding schoon.

– Je beschikt altijd over zacht water wanneer je het nodig hebt, zonder onderbrekingen.

– Je past het spoelmoment aan naar jouw voorkeuren voor maximale efficiëntie.

Water zelf testen

Als een van onze monteurs een waterontharder bij jou thuis heeft geïnstalleerd, test hij altijd of het toestel doet wat hij moet doen: ervoor zorgen dat er zacht water stroomt door de waterleidingen. Dit testen we met een kalkmetingsset (of een druppeltest). Hiervoor gebruiken we reageerbuisje met een klein beetje kraanwater. Vervolgens voegen we daar een drup tritant vloeistof aan toe. Even schudden. Als het water groen wordt, is het kraanwater kalkvrij. De waterontharder is goed aangesloten.

De monteur laat altijd een kalkmetingsset achter. Je kunt ook altijd zelf controleren of het leidingwater nog zacht is.

Waterontharder laten installeren?

Wil je zelf ervaren hoe onze waterontharder werkt? Een toestel laten installeren is maatwerk. We komen graag vrijblijvend bij je langs voor een demonstratie en om de mogelijkheden te bespreken. Je weet direct welk toestel het meest geschikt is voor jouw situatie en ontvangt een offerte zonder verplichtingen.

Kies voor kwaliteit en gemak. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak in te plannen en ontdek wat onze waterontharder voor jouw woning kan betekenen.

Wouter de Graaf

Gratis demonstratie

Onze adviseur komt vrijblijvend bij jou thuis of op de zaak om de situatie te bekijken en demonstreert de werking van de waterontharder. Tijdens ons bezoek weet je direct welke waterontharder het meest geschikt is en wat de kosten zijn.

  • Demonstratie bij jou thuis
  • Inventarisatie plaatsing waterontharder
  • Direct een vaste prijs inclusief montage
Heb je vragen of wil je meer info over waterontharders?
Stuur bericht