Waterontharders

100% kalkvrij water!
Nooit meer kalkaanslag op kranen, de wasbak of de douchewand. 

Waarom een waterontharder?

Een waterontharder filtert het kalk uit het water. Hierdoor heb je nooit meer last van kalkaanslag. Je hoeft nooit meer te boenen op de kraan, douchewanden blijven mooi, schade aan huishoudelijke apparaten wordt voorkomen en het water voelt heerlijk zacht op de huid. Dan hebben we het nog niet eens over de besparingen die een waterontharder met zich mee brengt.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder werkt op basis van een ionen uitwisseling. Het water stroomt door de cilinder die gevuld is met hars. Magnesium en calcium ionen hechten zich aan de hars.

Het water is nu zacht. Na ongeveer 1 m³ water is het hars verzadigd met kalk. Hier begint de regeneratie. De besturing van de waterontharder sluit de cilinder af en laat het water doorstromen via de bypass. De andere klep zorgt ervoor dat de pekeloplossing vanuit het zoutreservoir in de harscilinder terechtkomt.

De pekeloplossing blijft circa 10 minuten in de cilinder staan en lost de aangehechte kalk op. Daarna wordt de pekeloplossing samen met de kalk in het riool afgevoerd. De cilinder wordt nog enkele minuten met water gespoeld. Hierna begint het proces van de waterontharder opnieuw.

Gratis demonstratie aan huis

 

Onze deskundige monteur neemt bij u de situatie op en demonstreert de werking van de waterontharders. Dankzij ons bezoek weet u direct welke waterontharder het beste past en wat deze kost. Door een deskundige inventarisatie zijn er geen verrassingen bij de montage.

  • Demonstratie bij u thuis
  • Advies verschillende waterontharders
  • Inventarisatie plaatsing waterontharder
  • Direct een vaste prijs inclusief montage

Heb je vragen of wil je meer info over waterontharders?
Stuur bericht