Waar laat ik een waterontharder installeren?

Zacht water door een waterontharder van Waterluxe gemonteerd door De Graaf Waterontharders in Stadskanaal.

Een waterontharder is op veel plekken in huis te plaatsen. Ook als je weinig ruimte hebt, is er altijd een oplossing voor een waterontharder. Onze toestellen, waterontharders van Waterluxe, zijn namelijk mooi compact. Daardoor is het mogelijk om het toestel in een keukenkastje te installeren, maar ook in de kelder, een trapkast, het kruipgat, de meterkast of aan de muur in de bijkeuken en garage.

Omdat geen huishouden hetzelfde is, komen we altijd eerst vrijblijvend langs om de situatie te bekijken. Hoeveel water verbruik je op jaarbasis? Welke mogelijkheden zijn er om een waterontharder te installeren? Kan het toestel eenvoudig worden geplaatst? Of moeten we extra montagewerkzaamheden uitvoeren?

Waterontharder op maat

In principe kan in elke woning een waterontharder worden geplaatst. Onze voorkeur gaat uit naar een trapkast, in de kelder, een meterkast of in de bijkeuken of de garage, omdat hier vaak een afvoer en een stopcontact aanwezig is. De waterontharder dient in de buurt van een afvoer te worden geïnstalleerd. Tussen de afvoer en de waterontharder zit ongeveer zeven meter en het toestel mag tweeënhalf meter boven de afvoer hangen.

Liever niets op de vloer hebben staan? Met behulp van beugels is het mogelijk om het apparaat ook op te hangen. Voor alles is een oplossing.

Voordelen waterontharder:

  • Verlengt levensduur apparaten.
  • Verlaagt energiekosten.
  • Voorkomt kalkaanslag op kranen en sanitair.
  • Verlaagd kosten schoonmaak-, was- en verzorgingsproducten.
  • Kortere schoonmaaktijd.

Voordelen toestel Waterluxe

De toestellen van Waterluxe hebben een display. Je kunt zelf aangeven wanneer een spoeling plaatsvindt. Bijvoorbeeld ’s nachts als iedereen slaapt of overdag als er niemand thuis is. Dit heeft als voordeel dat er altijd zacht water uit de kraan stroomt wanneer jij de kraan opendraait.

Daarnaast is onze waterontharder voorzien van een vakantiemodus om stilstaand water te voorkomen. Hierdoor voorkom je bacterievorming en legionella. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld vanwege vakantie een paar weken van huis bent.

Waterontharder laten installeren

We komen altijd vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bespreken. Dan kunnen we direct kijken welk toestel (mede afhankelijk van het waterverbruik) het meest geschikt is en waar deze het beste kan worden gemonteerd. Vervolgens geven we een demonstratie om de werking van het toestel te laten zien.

Overweeg je een waterontharder te kopen? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak en/of meer informatie.

Wouter de Graaf

Gratis demonstratie

Onze adviseur komt vrijblijvend bij jou thuis of op de zaak om de situatie te bekijken en demonstreert de werking van de waterontharder. Tijdens ons bezoek weet je direct welke waterontharder het meest geschikt is en wat de kosten zijn.

  • Demonstratie bij jou thuis
  • Inventarisatie plaatsing waterontharder
  • Direct een vaste prijs inclusief montage
Heb je vragen of wil je meer info over waterontharders?
Stuur bericht