Een waterontharder in de meterkast: wel of niet?

Een waterontharder in de meterkast, wel of niet installeren? De Graaf Waterontharders in Stadskanaal in Groningen

In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, is het wel toegestaan om een waterontharder in de meterkast te plaatsen. De netbeheerder verbiedt dit niet als de stoppenkast, de gasmeter en de watermeter vrij toegankelijk zijn voor het uitvoeren van installatiewerkzaamheden. Daarbij moet worden gezegd, dat onze voorkeur niet uitgaat om een waterontharder in de meterkast te plaatsen.

 

Richtlijnen voor de meterkast

In het Bouwbesluit staat vermeldt dat bij oplevering van een meterkast aan een aantal richtlijnen moet worden voldaan. Een installateur van bijvoorbeeld Enexis mag geen hinder ondervinden bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Dit is echter een richtlijn en is niet wettelijk vastgelegd. Als woningeigenaar ben jij zelf verantwoordelijk voor de meterkast.

 

Voordelen waterontharder in meterkast

De reden dat een waterontharder vaak in een meterkast wordt geplaatst, is vanwege een goede ligging in de woning. Hier komt vaak de waterleiding binnen. Daarnaast heeft onze waterontharder niet veel ruimte nodig.

 

Veiligheid waterontharder

Een waterontharder van Waterluxe is ontworpen voor elke ruimte. Hiermee kan de veiligheid van het toestel worden gewaarborgd. De waterontharder is voorzien van een behuizing waardoor de kans op condensvorming en lekken heel klein is. Daarom is het mogelijk om dit toestel wel in de meterkast of in een installatieruimte te monteren.

De aansluiting op de waterleiding wordt afgeschermd van het elektra. Daarnaast wordt de waterontharder op een overloop aangesloten. Mocht een water blokkade optreden, dan zorgt de overloop ervoor dat er geen water in de meterkast lekt.

 

Vrijblijvende demonstratie aan huis

Voordat een monteur de waterontharder komt installeren, is eerst een collega langs geweest om uitleg te geven over onze toestellen. Hij heeft een demonstratie gegeven en direct gekeken wat de meest geschikte ruimte is. We installeren alleen in overleg een waterontharder.

 

Heb je een nieuwbouwwoning?

Een meterkast in nieuwe woningen beschikken vaak niet meer over een gasmeter. Er is dan meer ruimte om een waterontharder te plaatsen, bijvoorbeeld direct onder de stoppenkast. Alsnog zullen we eerst kijken of we het toestel ook in een andere ruimte kunnen monteren, zoals in de kelder, de bijkeuken of de garage.

 

Voordelen van zacht water?

De hardheid van ons kraanwater verschilt per gebied in Nederland. Hard water betekent veel kalk. Kalk zorgt niet alleen voor witte vlekken maar kan ook bij sommige mensen zorgen voor huidirritatie. Met onze waterontharder krijgt de woning zeker een upgrade!

  • Verlengt levensduur apparaten.
  • Verlaagt energiekosten.
  • Voorkomt kalkaanslag op kranen en sanitair.
  • Verlaagt kosten schoonmaak-, was- en verzorgingsproducten.
  • Kortere schoonmaaktijd.

Naast dat je met een waterontharder meer tijd overhoudt, bespaar je ook geld!

 

Voordelen toestel Waterluxe

De toestellen van Waterluxe hebben een display. Je kunt zelf aangeven wanneer een spoeling plaatsvindt. Bijvoorbeeld ’s nachts als iedereen slaapt of overdag als er niemand thuis is. Dit heeft als voordeel dat er altijd zacht water uit de kraan stroomt wanneer jij de kraan opendraait.

Daarnaast is onze waterontharder voorzien van een vakantiemodule om stilstaand water te voorkomen. Hierdoor voorkom je bacterievorming en legionella. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld vanwege vakantie een paar weken van huis bent.

 

Waterontharder laten installeren

We komen altijd vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bespreken. Dan kunnen we direct kijken welk toestel (mede afhankelijk van het waterverbruik) het meest geschikt is en waar deze het beste kan worden gemonteerd. Vervolgens geven we een demonstratie om de werking van het toestel te laten zien.

Overweeg je een waterontharder te kopen? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak en/of meer informatie

Gratis demonstratie

Onze adviseur komt vrijblijvend bij jou thuis of op de zaak om de situatie te bekijken en demonstreert de werking van de waterontharder. Tijdens ons bezoek weet je direct welke waterontharder het meest geschikt is en wat de kosten zijn.

  • Demonstratie bij jou thuis
  • Inventarisatie plaatsing waterontharder
  • Direct een vaste prijs inclusief montage
Heb je vragen of wil je meer info over waterontharders?
Stuur bericht