Waterontharder kopen: voordelen van zacht water

Een waterontharder van De Graaf Waterontharders in Stadskanaal (Groningen) biedt voordelen omdat er zacht leidingwater uit de kraan stroomt.

De hoeveelheid kalk, ook wel waterhardheid genoemd, in het leidingwater is niet overal in Nederland gelijk. Dit verschilt per gemeente of woonplaats. En dat heeft weer te maken met de verschillende bronnen waaruit jouw water wordt geleverd. De gemiddelde waterhardheid in Nederland is 8°dH.

Waterontharder voorkomt hard water

Als er veel kalk in het leidingwater zit, heeft dat te maken met een hoge concentratie van onder andere magnesium en calcium. Een waterontharder kan dan uitkomst bieden. Naast dat het toestel duurzaam is, is het ook kostenbesparend. Klanten geven vaak aan dat ze veel eerder bij ons hadden moeten komen.

Zacht water zorgt ervoor:

– dat jij niet meer hoeft te boenen op kranen, douchewanden, sanitair en in de gootsteen.

– dat ramen drogen zonder dat er strepen achterblijven.

– dat jij geen douchekop, koffieapparaat, waterkoker of Quooker meer hoeft te ontkalken.

– dat de levensduur van apparaten en machines wordt verlengd.

– dat jij minder was- en schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken. Kortom, je bespaart geld én het milieu!

– dat de huid niet uitdroogt. En dat is heel fijn voor mensen die een gevoelige huid hebben.

Water zelf testen

Als een van onze monteurs een waterontharder bij jou thuis heeft geïnstalleerd, test hij altijd of het toestel doet wat hij moet doen: ervoor zorgen dat er zacht water stroomt door de waterleidingen. Dit testen we met een kalkmetingsset (of een druppeltest). Hiervoor gebruiken we reageerbuisje met een klein beetje kraanwater. Vervolgens voegen we daar een drup tritant vloeistof aan toe. Even schudden. Als het water groen wordt, is het kraanwater kalkvrij. De waterontharder is goed aangesloten.

De monteur laat altijd een kalkmetingsset achter. Je kunt ook altijd zelf controleren of het leidingwater nog zacht is.

Waterontharder laten installeren?

Wil je zelf ervaren hoe onze waterontharder werkt? Een toestel laten installeren is maatwerk. We komen graag vrijblijvend bij je langs voor een demonstratie en om de mogelijkheden te bespreken. Je weet direct welk toestel het meest geschikt is voor jouw situatie en ontvangt een offerte zonder verplichtingen.

Kies voor kwaliteit en gemak. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak in te plannen en ontdek wat onze waterontharder voor jouw woning kan betekenen.

Wouter de Graaf

Gratis demonstratie

Onze adviseur komt vrijblijvend bij jou thuis of op de zaak om de situatie te bekijken en demonstreert de werking van de waterontharder. Tijdens ons bezoek weet je direct welke waterontharder het meest geschikt is en wat de kosten zijn.

  • Demonstratie bij jou thuis
  • Inventarisatie plaatsing waterontharder
  • Direct een vaste prijs inclusief montage
Heb je vragen of wil je meer info over waterontharders?
Stuur bericht