Hoe weet ik of ik een waterontharder nodig heb?

De Graaf Waterontharders in Stadskanaal (Groningen) legt je graag uit hoe je kunt ontdekken of je een waterontharder nodig hebt.

De hardheid van leidingwater is niet in elke plaats/postcode hetzelfde. In sommige delen van Nederland hebben mensen last van veel kalkaanslag, terwijl in andere delen juist veel minder kalk in het water zit. Hoe weet je nu of er hard water uit de kraan stroomt?

Gevolgen van hard water

Een van de meest voorkomende gevolgen van hard water is kalkaanslag. Kalkaanslag is te herkennen aan de witte aanslag op onder andere kranen, douchekoppen, sanitair en in de waterkoker. Je kunt boenen en ontkalken wat je wilt, maar kalkaanslag verdwijnt niet zolang er hard water uit de kraan stroomt.

Andere tekenen van hard water kunnen zijn:

– Problemen met huishoudelijke apparaten, zoals een wasmachine, een vaatwasser en een koffieapparaat. Allemaal apparaten die water nodig hebben. Kalkaanslag kan zich ophopen in het toestel, waardoor deze minder efficiënt werkt en sneller aan vervanging toe is.

– Vlekken op glaswerk en servies na het afwassen of als je het uit de vaatwasser haalt.

– Verminderde effectiviteit van shampoo en zeep waardoor het moeite heeft om te schuimen. Na het douchen kan je een plakkerig gevoel hebben.

– Droge huid en droog haar. Hard water kan je huid uitdrogen en je haar dof en onhandelbaar maken.

– Verminderde kwaliteit van textiel. Kleding en handdoeken kunnen minder zacht aanvoelen.

– Hogere energiekosten. Kalkaanslag in boilers en verwarmingssystemen kan ervoor zorgen dat het toestel steeds minder efficiënt zijn werk doet en daardoor meer energie verbruikt.

Wat kun je doen als je hard water hebt?

Als een of meer van bovengenoemde tekenen jou bekend voor komen, kan een waterontharder een goede investering zijn. Het toestel filtert namelijk het leidingwater, waardoor kalk achterblijft en zacht water uit de kraan stroomt. We adviseren altijd eerst een afspraak te maken en niet zomaar een toestel te (laten) installeren. Geen huishouden is gelijk.

Vrijblijvende afspraak waterontharder bespreken

Naast dat er rekening moet worden gehouden met het waterverbruik op jaarbasis, kan een waterontharder niet overal worden geplaatst. We komen daarom altijd eerst vrijblijvend langs om de situatie thuis of op het werk te bekijken en om de mogelijkheden te bespreken. Je ontvangt direct een offerte en weet of en waar het toestel het beste kan worden geplaatst.

Kraanwater testen op hardheid

Na het plaatsen van een waterontharder voert onze monteur altijd een kalkmetingstest uit. Met behulp van de test controleert hij of het toestel goed is aangesloten. Hiervoor gebruikt de monteur een reageerbuisje met een klein beetje kraanwater. Aan het water wordt een druppel tritant vloeistof toegevoegd. Even schudden. Als het water groen wordt, stroomt er zacht (kalkvrij) water uit de kraan. De waterontharder is correct geïnstalleerd.

Na het monteren van de waterontharder krijg je een kalkmetingssetje van ons. Je kunt het kraanwater altijd zelf testen.

Waterontharder laten installeren?

Wil je weten wat onze waterontharder voor jouw huishouden kan betekenen? Een toestel laten installeren is maatwerk. We komen daarom graag vrijblijvend bij je langs voor een demonstratie en om de mogelijkheden te bespreken. Je weet direct welk toestel het meest geschikt is voor jouw situatie en ontvangt een offerte zonder verplichtingen.

Kies voor kwaliteit en gemak. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak in te plannen en ontdek wat onze waterontharder voor jouw woning kan betekenen.

WIJ MAKEN ONS HARD VOOR ZACHT WATER!

Wouter de Graaf

Gratis demonstratie

Onze adviseur komt vrijblijvend bij jou thuis of op de zaak om de situatie te bekijken en demonstreert de werking van de waterontharder.

Tijdens ons bezoek weet je direct welke waterontharder het meest geschikt is voor jouw huishouden en wat de kosten zijn.

  • Demonstratie bij jou thuis
  • Inventarisatie plaatsing waterontharder
  • Direct een vaste prijs inclusief montage
Heb je vragen of wil je meer info over waterontharders?
Stuur bericht